Chrońmy lasy

Ostatnie lasy naturalne Ziemi znikają.

Masowa wycinka, wypalanie pod przemysłowe uprawy i hodowlę zwierząt oraz kryzys klimatyczny sprawiają, że co roku z powierzchni ziemi znika prawie 10 milionów hektarów najcenniejszych przyrodniczo lasów: Puszczy Amazońskiej, lasów deszczowych Azji i Afryki, a w Polsce Puszczy Białowieskiej. Działamy, by zachować ostatnie fragmenty dzikich puszczy - dołącz do nas! Wybierz kwotę wsparcia:
Chrońmy lasy

Ratujmy wyjątkową przyrodę dzikich lasów

W dobie dramatycznej utraty różnorodności biologicznej na całym świecie, robimy wszystko, by uratować ostatnie skrawki naturalnej, dzikiej przyrody. Twoje wpłaty, nawet te niewielkie, wzmacniają skuteczność naszych działań i walki o ochronę przyrody. Uzupełnij swoje dane:

Chrońmy lasy

Dziękujemy, że chcesz z nami ratować dziką przyrodę!