Stop plastikowej epidemii!

Plastik zatruwa naszą planetę. Zatrzymajmy tę plagę

Do oceanów co minutę trafia ciężarówka plastikowych odpadów, które zabijają żółwie, ptaki, ryby, wieloryby i delfiny. Od lat 50. XX wieku wyprodukowano ponad 8 miliardów ton plastiku, a tylko niecałe 10% poddano recyklingowi. Zatrzymajmy wspólnie to szaleństwo! Greenpeace na całym świecie działa na rzecz zmniejszenia produkcji plastiku i wprowadzania nowych, przyjaznych środowisku sposobów pakowania produktów. Wybierz kwotę wsparcia:

90% plastiku nigdy nie poddano recyklingowi. Zostanie z nami na setki lat

Musimy działać u źródła problemu i ograniczyć produkcję plastikowych opakowań i produktów jednorazowych. Pomóż nam w tym. Uzupełnij swoje dane:

Stop plastikowej epidemii!

Dziękujemy, że chcesz z nami działać na rzecz planety wolnej od plastiku